on 26 Temmuz 2013 Cuma
Eski efsane, 2K'ya kaptırdığı tahtını geri almak istiyor. Uzun bir aradan sonra NBA Live serisi, 2014 ile yeniden karşımıza geliyor.  
nba live 14 kapak
Yapılan açıklamaya göre, yeni Live'ın yeni yüzü Kyrie Irving olacak. Cleveland'lı basketbolcu bu sene yılın çaylağı ödülünü almış ve ilk all-star maçına da bu yıl çıkmıştı. Ayrıca firma, tanıtım videolarında da Irving'in oynayacağını açıkladı.

Oyun kasım ayında yeni nesil konsollarımız; Xbox One ve PS4 için satışa sunulacak.
Son olarak sizi yeni kapak yüzünün oynadığı (!) kısa bir trailer'la baş başa bırakıyorum.



Kubilay Çelik



on 25 Temmuz 2013 Perşembe

KonamiPES 2014'ün ilk olarak Amerika'da çıkacağını ve bu tarihin 24 Eylül 2013 olduğunu açıkladı. İyi hoş ama o gün Amerika'da bir oyun daha çıkmıyor muydu? FIFA 14...

Yeni sezona çok iddialı laflarla başlayan ekip, yayınladığı detaylar ve trailer'larla da bunu perçinlemişti. Son iki senedir FIFA'nın gölgesinde kalan oyun, artık eski günlerine dönmek istiyormuş gibi görünüyor. Geçen sene de FIFA 13'ün satış rekoru kırması, artık canlarına tak etmişe benziyor. Zira artık bu iş "hadi bakalım, ben mi daha çok satacağım, sen mi" iddialaşmasına döneceğe benziyor.

Oyuncular içinse bu konuda bir sıkıntı yok, zira ne kadar çekişme, o kadar güzel oyun getirir. :)

Konami'nin yakında Avrupa çıkış tarihini de açıklaması bekleniyor. Ne diyelim, izleyip göreceğiz. ;)


Kubilay Çelik


6 yıl aradan sonra, Half-Life serisinin yeni oyunu Half-Life 3 2014'e yetişiyor.

Muhteşem serinin sıkı takipçileri belkide yıllardır bu haberi bekliyordu. Valve'den John Guthrie'nin yaptığı açıklamalara göre, oyun kaldığı yerden devam edecek ve Half-Life 2'nin ana karakterleri de korunacağa benziyor. Yeni oyun motoruyla güçlendirilecek yapım, bizi yepyeni bir Half-Life deneyimi sunmaya hazırlanıyor.

Açıklamanın devamında: "Şu an her şeyi tam manasıyla onaylayamam, daha geliştirme aşamasındayız ama şunu söyleyebilirim ki; oyun mevcut ve yeni nesil konsollarda, ayrıca PC ve Mac'te piyasaya çıkacak. Ayrıca oyunun ilk trailer'ının da E3 2014'e hazır olmasını bekliyoruz." dedi.

Taze taze bu güzel haberi siz değerli bisküvigaming okurlarıyla paylaşmak bizim için bir zevkti. Takipte kalın. ;)


Kubilay Çelik

on 24 Temmuz 2013 Çarşamba

Hatırlarsanız ben deniz, 2 gün önce size yeni Ultimate Team'dan bahsetmiş, 1-2 foto yayınlamıştım. Biraz evvelde ilk trailer yayınlandı. 2 dakikalık videoda, yeni oyunun Ultimate Team'e getirdiği yeniliklerden bahsediliyor. Ve bazı gameplay görüntüleri de paylaşılıyor. 



Kubilay Çelik

http://biskuvigaming.com/fifa-14-ultimate-team-traileri-yayinlandi/ )


Yayınladığı video ve görsellerle güzel tepkileri üzerine çeken yeni Need for Speed yapımı olan NFS: Rivals, yeni bir video ile karşımıza çıktı.  

  Bu sene lisansı alınan Ferrari ve diğer araçlardan bol bol detay gösteren video ile, bizi oldukça sıkı bir yapımın beklediğini anlayabiliyoruz. Son yılların en etkileyici trailer'larından birini izlediğimi itiraf etmek zorundayım. İşte nefes kesen bir kaçış trailer'ı.



Kubilay Çelik

http://biskuvigaming.com/nfs-rivals-yeni-bir-video-yayinladi )

on 22 Temmuz 2013 Pazartesi
Eylül ayında piyasaya çıkacak olan FIFA 14′ün Ultimate Team moduyla ilgili yeni detayların çıkacağı dün EA tarafından duyrulmuştu. İşte yeni görseller, yeni izlenimler:










Kubilay Çelik

http://biskuvigaming.com/fifa-14-ultimate-teamden-yeni-gorseller )
on 21 Temmuz 2013 Pazar


  Bildiğiniz gibi Konami, PES'te kullandığı Fox Engine'nin, geliştirilmiş bir versiyonunu Metal Gear Solid V: Phantom Pain' de kullanıyor. Bu yeni motor yeni PES'imizde de kullanılacak. PES hiç olmadığı kadar gerçekçi olacak.

Arnaud Saint-Martin: "PES 14'te daha gerçekçi fizikler sunmak için Fox Engine'nin geliştirilmiş versiyonu olan Havok Fizik Motoru'nu kullanacağız. Bu yeni motor sayesinde en gerçekçi futbol deneyimine sahip olacaksınız" dedi.


Kubilay Çelik

http://biskuvigaming.com/pes-2014e-yeni-fizik-motoru )
on 20 Temmuz 2013 Cumartesi

  PES oyuncularının büyük sorunlarından biri olan şu lisans konusu, FIFA oyuncuları için çoğu zaman sorun olmamıştır. Ve yine FIFA bir atılım yapıp bir ülkenin daha lisanslarını aldı diyebiliriz. Son yıllarda göze çarpmaya başlayan ve yükselen bir ekolü olan Brezilya futbolu oyunlara da yansımaya başladı. Zira FIFA, bazı Brezilya takımlarının lisanslarını aldığını açıkladı. İşte seneye lisanslı olarak oynayabileceğimiz o takımlar:
  • Atlético Mineiro
  • Atlético Paranaense
  • Botafogo
  • Coritiba
  • Criciúma
  • Cruzeiro
  • Flamengo
  • Fluminense
  • Goiás
  • Grêmio
  • Internacional
  • Náutico
  • Palmeiras
  • Ponte Preta
  • Portuguesa
  • Santos
  • São Paulo
  • Vasco da Gama
  • Vitória.

Kubilay Çelik

on 18 Temmuz 2013 Perşembe

  Diablo serisinin yeni oyununun çıkmasına aylar kala, yeni trailer'lar da gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. "Diablo III Evil Reborn" adlı bir trailer serisi hazırlayan firma, ilk videoyu yayınladı. Biraz Paranormal Activity serilerini anımsatan video da Diablo, PlayStation'dan çıkıp bizi ele geçirecekmiş gibi bir his uyandırıyor.

  Oyun piyasaya 3 Eylül 2013 tarihinde çıkacak.



Kubilay Çelik

on 16 Temmuz 2013 Salı

Assassin’s Creed IV: Black Flag’in yeni bir trailer’ı yayınlandı. Yeni yayınlanan video da oyunun getirdiği yeniliklere, karakter ve görüntü detaylarına ağırlık verilmiş. İşte taze taze o trailer:




Kubilay Çelik

http://biskuvigaming.com/aciv-black-flag-yeni-trailer/ )

  Xbox Live'ın son demlerini yaşadığı şu sıralarda, indirimlerin ardından bedava oyunlarda kampanyaya dahil edilmeye başlandı. Yen nesil Xbox'larla birlikte artık oyun çıkmayacak ve güncellemelerin yapılmayacak olması, Xbox Live oyuncularına son kıyakların yapılmasına neden oldu.

  Microsoft'un daha önce duyurduğu gibi bugün Xbox Live Gold sahipleri, Assassin's Creed II'i ücretsiz olarak indirebilirler.


Kubilay Çelik


on 15 Temmuz 2013 Pazartesi

  Her hafta yaptığımız gibi, bu hafta da İngiltere'de en çok satanları sizlere sunuyoruz. Bakalım bu hafta kimler var top 20'de.

1: The Last of Us – Sony
2: Animal Crossing: New Leaf – Nintendo
3. Mario & Luigi: Dream Team Bros – Nintendo

4. FIFA 13 – EA
5. Minecraft: Xbox 360 Edition – Microsoft
6. Far Cry 3 – Ubisoft
7. Call of Duty: Black Ops II – Activision
8. Assassin’s Creed III – Ubisoft
9. Tomb Raider – Square Enix
10. Aliens: Colonial Marines – Sega
11. The Elder Scrolls V: Skyrim – Legendary – Bethesda Softworks
12. LEGO Batman 2: DC Super Heroes – Warner Bros
13. Need for Speed: Most Wanted – EA
14. Luigi’s Mansion 2 – Nintendo
15. The Sims 3: Island Paradise
16. Deadpool – Activision
17. Grand Theft Auto IV – Rockstar
18. God of War: Ascension – Sony
19. Injustice: Gods Among Us – Warner Bros
20: LEGO: The Lord of the Rings – Warner Bros


Kubilay Çelik

Kim bu futbolcu?

Oyunların yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başladığı şu dönem, bizim içinde çok verimli geçiyor. Zira geçen senelere oranla elimizde çok daha fazla malzeme var. EA Sports'un yayınladığı yeni video da, yüzünü göremediğimiz bir Premier Lig  yıldızının çekimleri yapılıyor. Bu videonun ve futbolcunun ne olduğunu merakla bekleyen biz, en iyisi sizi de biraz meraklandıralım:


Kaynak: VG24/7


Kubilay Çelik



Her yeni gün, oyuncuları heyecanlandıracak yeni indirimler demek şu sıralar. İndirimin "summer sale"in 4. gününe geldik. Bakalım elimizde yeni neler var:

  • Kerbal Space Program - 13.79 dolar
  •  Remember Me – 29.99 dolar
  •  The Sims 3 – 14.99 dolar
  •  ArmA II – 4.41 dolar
  •  Hitman: Absolution – 6.24 dolar
  •  Eador: Masters of the Broken World – 11.99 dolar
  •  Portal 2 – 4.99 dolar
  • Fallout: New Vegas – 2.49 dolar
  • Sanctum 2 – 7.49 dolar
  •  Total War: Shogun 2 – 7.49 dolar

  • Flash İndirimler;
  • - NBA 2K13 – 7.49 dolar
  • - DOOM 3: BFG Edition – 4.99 dolar
  • - Impire – 4.99 dolar

Kubilay Çelik
on 14 Temmuz 2013 Pazar
  Serinin unutulmaz oyunlarından olan TW: Rome'dan sonra, Rome II'nin duyurulması, büyük heyecan yaratmıştı. Ardından E3'te yapılan tanıtım, bunu bir kat daha arttırdı. Zira yeni oyunda, devasa bir harita kullanılacağı açıklandı. Yeni oyunun en detaylı haritasını bir Türk yaptı. Total War Türkiye ekibinden Can Ömer'in yaptığı haritalar aşağıda, kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. :)







  Önceki yazılarımda yeni nesil gamepad'imizi yere göğe sığdıramamıştım. Aynı şeyi oyun dünyası da düşünüyor olmalı ki Mark Cerny bu konu hakkında olumlu açıklamalarda bulundu. Yetkili isim, kendilerine DualShock 4 hakkında hiç olumsuz eleştiri gelmediğini söyledi. Açıklamanın devamında:

"FPS oyunlar endüstrinin büyük parçası haline geldi. Dolayısıyla bu oyunlar bizim için de çok önemli. Kontrolcüyü tasarlarken bu tip oyunlarda rahatsızlık hissi vermeyecek bir prototipi amaçladık. Sonucu ise E3'te oyunculara açık bir şekilde gösterdik. Kontrolcüyü deneyen kişilerden şimdiye kadar herhangi bir olumsuz yorum duymadım." dedi. 


Kubilay Çelik

  Prince of Persia, efsanelerden biri... Ubisoft'un uzun yıllar ekmek yediği emektar oyun durduruldu.

  Firma şu an için yeni Far Cry oyunu üzerinde çalıştıklarını, Prince of Persia'nın ise ne zaman çıkacağı konusunda bir tarih veremediklerini söyledi. Ubisoft'tan Tony Key:

 "Prince of Persia'nın Ubisoft'la güçlü bir mirası var ve bu miras hala gücünü koruyor. Herhangi bir duyurumuz yok, ama biliyorsunuz, bu seriyi satmadık veya bir kenara atmadık, o nedenle biraz sabırlı olunuz. Biliyorum sabretmek oldukça zor."  dedi.

  Yeni oyunların çıkmasına gün sayan oyuncuların, bu efsane içinse biraz daha sabretmeleri gerekiyor. 



    Elektronik spor mücadeleleri gün geçtikçe daha da büyüyor. Buna öncülük eden oyunlardan birisi de League of Legends. Önümüzdeki yıllarda olimpiyatlara katılacağı yönünde haberler çıkan League of Legends açısında yeni bir gelişme yaşandı. Profesyonel LoL oyuncuları, artık sporcu sayılıyor.
 
    Riot Games'in e-spor menajeri Nick Allen'in yaptığı açıklamalara göre Amerika hükümeti, League of Legends profesyonellerine sporcu vizesi dağıtmaya başladı. Elektronik spor sektörü için gerçekten önemli bir gelişme. 

Kaynak: BSC, LoL

 Steam'in bu sene ki yaz kampanyasının 3. gününü geride bıraktık. Her gün yeni oyunların indirime girmesi, yeni haberler yapmamızı gerektiriyor. İşte 3. günün indirime giren oyunları:

Günün İndirimleri
- Tomb Raider - 12.49 dolar
- Borderlands 2 - 10.19 dolar
- The Witcher 2: Enhanced Edition - 4.99 dolar
- Age of Empires II: HD Edition - 9.99 dolar
- StarDrive - 10.19 dolar
- RPG Maker VX - 23.79 dolar
- Mars: War Logs - 9.99 dolar
- Sniper Elite: Nazi Zombie Army - 5.09 dolar
- Resident Evil 6 - 19.99 dolar
- Might & Magic: Heroes VI - 10.19 dolar
Flaş İndirimler
- Blood Bowl: Chaos Edition - 7.49 dolar
- Kinetic Void - 6.79 dolar
- L.A. Noire - 3.74 dolar
- Battlefield: Bad Company 2 - 8.99 dolar


Kubilay Çelik
on 13 Temmuz 2013 Cumartesi

  10 Temmuz'da yayınlanan bu videoyu inceleme vaktim olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Hadi başlayalım. 

  Yeni oyunun getirdiği yenilikleri sık sık anlatıyoruz ama Ubisoft iyi çalışmışa benziyor, zira her yeni video ile yeni şeyler elimize düşüyor. Serinin IV. ana oyununda ki gelişmeler şöyle:

  Atmosfere biraz daha ağırlık verilmiş yeni oyunda. Eskiden beri hep sevdiğim, etkisiz canlıları, nesnelerin vs. oyunu süslemesi, burada biraz daha ileri götürülmüş. Etrafımızda mekana ait nesne, hayvan vs. bol bol göze çarpıyor. Yengeçlerin yanından geçmek güzel bir duygu.

  Geminin iç dekorasyonuyla da küçük oynamalar yapmış firma. Halatlar, şişeler vs. daha gerçekçi bir duruma getirilmiş.

  Gemilerden bahsi açmışken, kontrol bakımından pek bir farklılık göze çarpmazken, kanımca en büyük yenilik; savaş esnasında güllelerimizi artık ekrana çıkan oklar yardımıyla istediğimi yerlere daha rahat fırlatabilecek olmamız.

  Korsan olan kahramanımızın, kazandığı savaşların sonunda bir ganimet istemesi de gayet doğal olacaktır. Artık ele geçirdiğimiz gemilerin envanter'lerini kendi gemimize aktarabilecek, yeni mürettebatları aramıza alabileceğiz.

  Ayrıca kazanılan her savaşla karakterimizin ilgili skill'leri de artış gösterecek.

  Son olarak, oyunun arayüzüne hayran kaldım. Kişisel olarak çoğu oyunda görmek istediğim arayüz formlarını bir türlü bulamıyorum. Ama yeni suikastçımız sağlam geleceğe benziyor.




Kubilay Çelik
on 12 Temmuz 2013 Cuma
1 haftalık tatilden sonra yine buradayız, ayağımız uğurlu geldi herhalde, ilk haberim okurları oldukça sevindirecek.

  Bildiğiniz gibi EA, FIFA serisinin kapaklarını her bölgeye hatta her ülkeye özel olarak çıkartıyor. Bu sene de Çek Cumhuriyeti'nde çıkacak olan FIFA 14'ün kapağına, Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin yeni oyuncusu Kadlec yer alıyor. Bizden kilometrelerce uzakta olsada, bu formaya gönül verenler için futbolcularını bu efsane serinin kapağında görmek, gurur verici olacaktır.



Kubilay Çelik

on 5 Temmuz 2013 Cuma

Assassins Creed 4 Black Flag Minimum Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi:Windows XP, Vista Veya Windows 7
İşlemci:Core 2 Duo E6700 2.66GHz Veya Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ Ghz
Ekran kartı: GeForce GT 440 GDDR5 512 Mb Veya Radeon HD 3870 512 Mb
Ram:3 Gb
Harddisk: 20 Gb boş alan
Direct X:DirectX 10

Assassins Creed 4 Black Flag Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi:Windows XP, Vista Veya Windows 7
İşlemci:Core 2 Duo E6700 2.66GHz Veya Athlon 64 X2 Dual Core 6000+ Ghz
Ekran kartı: GeForce GT 440 GDDR5 512 Mb Veya Radeon HD 3870 512 Mb
Ram:3 Gb
Harddisk: 20 Gb boş alan
Direct X:DirectX 10

Kubilay Çelik
on 4 Temmuz 2013 Perşembe
  Merakla beklenen yeni GTA oyunu hakkında etrafta dolaşan çok bilgi yok. Firma oyunu şu ana kadar çok iyi sakladı. Sadece bir tane video gördüğümüz ve firmanın pek açıklama yaptığını duymadığımız için doğal olarak merakımız da artıyor. Buna biraz olsun son vermek için Rockstar, bir kaç hayran sorusunu cevapladı. 


- Merhaba Rockstar. Sorum şu; GTA V'in Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümleri arasında farklılık var mı? 

Oyunun her iki sürümü de aynı anda geliştirildiğinden dolayı büyük bir farklılık görmeyeceksiniz. Daha önceki oyunlarımızda da olduğu gibi GTA V'i de eşit deneyimler sunmayı hedefliyoruz. 
- Ne zaman GTA V'in multiplayerı hakkında bilgi vereceksiniz?

Grand Theft Auto Online sistemimiz hakkında yeni detayları çok yakında öğreneceksiniz. Bu yaz dönemi içerisinde size haber vereceğiz. 
- Burnum ertelenme kokusu alıyor. Umarım Rockstar YENİDEN ertelenmeye gitmez ve 17 Eylül'de oyunu çıkarır. 

Endişelenmenizi gerektiren bir durum yok. Yani burnunuzun aldığı kokudan haberimiz yok! GTA V, 17 Eylül'de PS3 ve Xbox 360 için çıkacak.


Kubilay Çelik


Geçtiğimiz günlerde sizlere Xbox Live'da yapılacak indirimleri tanıtmıştık. Firma bunların yanına yenilerini de koydu. Summer Sale kampanyası kapsamında, indirime giren oyunların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

The Witcher 2 - %75 indirimle 9.99 dolar
Forza Horizon - %63 indirimle 14.99 dolar
Left 4 Dead 2 - %67 indirimle 9.99 dolar
The Orange Box - %75 indirimle 4.99 dolar
Crysis 3 - %67 indirimle 19.99 dolar


Kubilay Çelik
on 3 Temmuz 2013 Çarşamba

  Uzun bir ara sonra piyasaya geri dönen, en iyi "açık dünya" oyunlarından biri olan GTA serisi, bildiğiniz gibi çok sessiz çalışıyor. Rockstar, şu ana kadar hiç bir oyun içi video yayınlamadığı gibi, herhangi bir tarihte vermemişti. Vermemişti. 

  Rockstar'ın resmi bloguna oyun içi video'nun ne zaman yayınlanacağı oldu. Yetkililer ise bu soruya şöyle cevap verdi:

"Evet, çok yakında. Tabi Eylül ayından önce oyunu görmek istemeyebilirsiniz, bu size kalmış. Ancak Grand Theft Auto V'in ilk resmi oynanış videosu şu an için yapım sürecinde."

  Çok büyük bir hayran kitlesine sahip yapım, yeni oyunuyla, yepyeni bir GTA yaratmış olacağa benziyor. 


Kubilay Çelik
on 2 Temmuz 2013 Salı
  
Ubisoft'un başı dertten kurtulmuyor. Ünlü yapım şirketinin geçtiğimiz yıllarda içi Assassin's Creed oyunu dolu bir tırı çalınmıştı hatırlarsanız. Şimdi ise hackerlar başlarına bela oldu. Firmanın yaptığı açıklamaya göre tüm Ubi.com uzantılı siteler hacklendi, üyelerin kimlik bilgilerine vs. erişim sağlandı. Ve büyük ihtimal Uplay hesapları da tehlikede.

  Kredi kartları için bir tehlikenin olmadığını söyleyen firma, yine de kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Siz ne olur ne olmaz o kartların şifrelerini değiştirin bir an önce. 


Kubilay Çelik

  EA'ın NBA Live serisine ara vermesinin ardından patlayan 2K Games'in popüler oyunlarından NBA 2K serisi, yine bir ilkle karşımıza geliyor.

  Grafik ve spor oyunlarına getirdiği yenilikler sayesinde özgün ve sağlam bir oyuncu kitlesine kavuşan yapımın belki tek eksiği, Amerika dışında ki oyun severleri yeterince bu oyuna çekememiş olmasıydı. Ama artık bu sorun ortadan kalkacağa benziyor. Zira futbol organizasyonlarından sonra, son yıllarda iyici popülerleşen Avrupa basketbolu, Türk Hava Yolları'nın sponsorluğu ile ülkemizde de bilinirliğini ve takip edilme oranını arttırmıştı. Yeni 2K oyunu ile bu daha da artacağa benziyor çünkü yeni oyunda Euroleague ve takımları da yer alacak.

  İşte seneye yeni oyunda bulunacak olan takımların listesi.

Alba Berlin
FC Barcelona
Real Madrid
CSKA Moscow
EA7 Emporio Armani Milano
Montepaschi Siena
Fenerbahçe Ülker Istanbul
Anadolu Efes Istanbul 

Olympiacos Piraeus
Panathinaikos Athens
Maccabi Electra Tel Aviv
Zalgiris Kaunas
Unicaja Málaga
Laboral Kutxa Vitoria 



Kubilay Çelik
on 1 Temmuz 2013 Pazartesi

Oyun dünyasının en büyük kalelerinden biri olan İngiltere, yaptıkları kadar sattıklarıyla da oyun dünyasının gündemini belirliyor. Dünyanın her yerinde ki forum ve portallara konu olan bu ülkenin “top seller” listesini bu hafta da biz ele alalım dedik. Ben deniz, artık her hafta bu listeyi hazırlamayı düşünüyorum.  İşte oyuncum.com üyeleri için, İngiltere de bu haftanın en çok satanları.

1. The Last of Us
2. Minecraft: Xbox 360 Edition
3. Animal Crossing: New Leaf
4. FIFA 13
5. The Sims 3: Island Paradise
6. Deadpool
7. Tomb Raider
8. Call of Duty: Black Ops II
9. Assassin’s Creed III
10. Company of Heroes 2
11. Injustice: Gods Among Us
12. Far Cry 3
13. LEGO Batman 2: DC Super Heroes
14. Need for Speed: Most Wanted
15. Luigi’s Mansion 2
16. The Elder Scrolls V: Skyrim
17. GRID 2
18. Dead Island: Riptide
19. Aliens: Colonial Marines
20. Grand Theft Auto IV



Kubilay Çelik