Assassin's Creed IV'ten Yeni Gameplay

on 13 Temmuz 2013 Cumartesi

  10 Temmuz'da yayınlanan bu videoyu inceleme vaktim olmamıştı. Kısmet bugüneymiş. Hadi başlayalım. 

  Yeni oyunun getirdiği yenilikleri sık sık anlatıyoruz ama Ubisoft iyi çalışmışa benziyor, zira her yeni video ile yeni şeyler elimize düşüyor. Serinin IV. ana oyununda ki gelişmeler şöyle:

  Atmosfere biraz daha ağırlık verilmiş yeni oyunda. Eskiden beri hep sevdiğim, etkisiz canlıları, nesnelerin vs. oyunu süslemesi, burada biraz daha ileri götürülmüş. Etrafımızda mekana ait nesne, hayvan vs. bol bol göze çarpıyor. Yengeçlerin yanından geçmek güzel bir duygu.

  Geminin iç dekorasyonuyla da küçük oynamalar yapmış firma. Halatlar, şişeler vs. daha gerçekçi bir duruma getirilmiş.

  Gemilerden bahsi açmışken, kontrol bakımından pek bir farklılık göze çarpmazken, kanımca en büyük yenilik; savaş esnasında güllelerimizi artık ekrana çıkan oklar yardımıyla istediğimi yerlere daha rahat fırlatabilecek olmamız.

  Korsan olan kahramanımızın, kazandığı savaşların sonunda bir ganimet istemesi de gayet doğal olacaktır. Artık ele geçirdiğimiz gemilerin envanter'lerini kendi gemimize aktarabilecek, yeni mürettebatları aramıza alabileceğiz.

  Ayrıca kazanılan her savaşla karakterimizin ilgili skill'leri de artış gösterecek.

  Son olarak, oyunun arayüzüne hayran kaldım. Kişisel olarak çoğu oyunda görmek istediğim arayüz formlarını bir türlü bulamıyorum. Ama yeni suikastçımız sağlam geleceğe benziyor.




Kubilay Çelik

0 yorum:

Yorum Gönder