Assassin's Creed 4'te Multiplayer ve Tek Kişilik Oyun Bir Arada!

on 26 Haziran 2013 Çarşamba


  Yeni oyunla beraber, yeniliklerde gelmeye devam ediyor. Tek kişilik oyunu, yani senaryo oyununu oynarken diğer oyuncularla bir bağlantımız yoktu. Yalnızca multiplayer modunda bunu gerçekleştirebiliyorduk. Ama artık tek kişilik modda da bu imkanlara sahip olabileceğiz.


  Senaryo oyununu oynarken eğer offline değilsek diğer oyuncularla bir şekilde bağlantı kurabileceğiz. Onların etrafımızda olduklarını hissedebileceğiz:


  Ubisoft yöneticilerinden Ashraf Ismael, bu konu hakkında EuroGamer'a bazı açıklamalarda bulundu: “Assassin’s Creed 4 oyununa getirdiğimiz en büyük yenilik, tek kişilik oyun oynarken, aynı zamanda da multiplayer oynayacak olmanız. Daha açık olmak gerekirse, tek kişilik oyunda bile, siz ağa bağlısınız.Assassin’s Creed oynarken, bir şekilde diğer oyuncuların da varlığını anlayacaksınız, ilişki içine gireceksiniz ya da bir şekilde birbirinize avantaj sağlayacaksınız.


  “Bir nevi sizin iş arkadaşlarınız olacaklar. Biz sizin arkadaşlarınızı, oyunda iş arkadaşlarınız olarak hissettirmek istiyoruz. Yani, Black Flag oynayan diğer oyuncular da araştırma analisti olacak. Yani, oyunda buldukları herhangi bir şeyi, sizinle paylaşabilecekler. Araştırma yaptıklarında, bilgilerinizi paylaşabilir, bu sayede birbirinizi desteklemiş olursunuz. Tek kişilik hikayede bile, bağlantı var. Bu, yeni nesil konsollar için gerçekten büyük bir güç.


  “Biz Assassin/Templar kavgasını, hem günümüzde hem de geçmişte hikayeleştirmeye çalışıyoruz.Edward Kenway‘i araştırmanızın sebebi de, onun geçmişte çok özel ve belirli şeyler yapmış olmasıydı. Fanlar, özellikle bilimle ilgili ayrıntıları daha iyi bilenler, onun amacı neydi anlayacaklar. Diğer oyunlara kadar uzanan çok önemli bir şey yaptı. Tabi ki, eğer ilgilenmiyorsanız, bunlar sadece ayrıntı, çok da önemli değil.”


  “Animus‘tan çıktığınız zaman, yeni şeyler keşfedebileceğiniz ve yeni şeyler bulabileceğiniz bir bina düşünün. Biz gerçekten uğraşıyoruz. Bizim için, bu kısım, fanlarımıza saygımızın göstergesidir.”



Kubilay Çelik

0 yorum:

Yorum Gönder