PES 2014′ten yeni video

on 28 Haziran 2013 Cuma
PES 2014’ün duyurulmasından sonra, oyunla alakalı bilgiler basına tek tek sızmaya başladı. KONAMI yeni oyun motoru Fox Engine’yi kullandığı yeni PES oyununda, FIFA’nın iki yıldır kırdığı satış rekoruna ulaşmayı hedefliyor.



Oyun her manada kendini geliştirdiğini belli ediyor. Yeni motorla birlikte görsel manada gelen en büyük yeniliklerden birisi de oyuncu yüzleri. FIFA serisini bu alanda hep zorlamış olan oyun, farkını yine ortaya koymuşa benziyor. Zira bir spor oyununda oyuncuların dişlerine bu kadar özen gösterildiğine daha önce şahit olmamıştım. (Ama sakal konusunda hala bazı sıkıntılar yaşadığını düşünüyorum.)
Stadyumların karakteristik özellikleri ve atmosferleri oyuna güzel bir biçimde yansıtılmış. Yeni oyunda göreceğimiz meşale ve kareografi şovları, “soccer” oyunları için büyük bir devrim olacağa benziyor. Aynı zamanda gün aralıkları yeniden düzenlenmiş. Zaman faktörü oyunda kendini artık eskiye nazaran daha çok belli edecek.

Şirket top, ayakkabı ve formalar için yeni bir yapılanma sürecine girmiş. 1-2 yıl önce FIFA’nın bu alanlarda bazı değişiklikler yaptığını biliyoruz. PES bunu 1 adım öne taşımış.

Oyunda yapılan bir diğer değişiklik ise çoğu oyuncunun şikayetçi olduğu top kontrolü konusunda. FIFA’ya nazaran çok daha kolay ve bir kalıbın içine oturtturulmuş olan kontrol tarzı, oyunun kimi zaman can sıkıcı bir hal almasına neden oluyordu. Yeni oyunla beraber gelen “True Ball Tech” ile oyuncular daha serbest bir kontrole sahip olacaklar. Aynı zamanda yeni dribbling’ler eklenmiş, hali hazırda bulunanların da gerçekçilik faktörü biraz olsun arttırılmış.

Ofans için yapılanları saydık ama KONAMI defansı da unutmamış. Oyuncular artık defans yaparken karşısında ki oyuncuya, açıya ve bölgeye göre değişik müdahaleler yapma imkanına sahip olacak.
Fox Engine’nin getirdiği bir diğer yenilik ise fiziksel alanda. İkili mücadeleler, kafa topları vs. daha sert ve gerçeğe uygun hale getirilmiş, ardından gelişen reaksiyonlar da aynı şekilde gerçekliğe uygun dizayn edilmiş.

Yeni defans anlayışı ile, kurduğunuz sisteme göre takım arkadaşınız size otomatik olarak yardıma gelebilecek. Bu gerçekten iyi olmuş.

Kaleciler son 2 yıldır refleks olarak baya iyileştirilmişti, yeni oyunda ise ayaklarını kullanmalarına ve açıları iyi kapatmalarına daha çok imkan verilmiş.

Yazımızın başında stadyumların atmosferinden bahsetmiştik, artık seyirciler futbolcularımızın morallerini etkileyip, performanslarında değişiklik oluşmasını sağlayabilecekler.

Son olarak ara yüzünü değiştiren PES, bu sene FIFA’yı fena zorlayacağa benziyor.




Kubilay Çelik

0 yorum:

Yorum Gönder